Dževad Galijašević

Mektić na proteste može pozvati mudžahedine

  • 22.08.2018. 15:07

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević smatra da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić na proteste protiv institucija Republike Srpske može jedino pozvati dojučerašnje pripadnike odreda "El mudžahedin", čijeg je komadanta Abu Hamzu oslobodio iz Imigracionog centra i zbog njega promijenio propise o strancima koji predstavljaju nacionalnu bezbjednost u zemlji.

"Mektić može pozvati i alžirsku grupu da mitinguje sa njim protiv institucija Republike Srpske, jer je njih iz Gvantanama dovukao u Sarajevo i obezbijedio im smještaj, jednako kao i Ahmeda Savaha, najvećeg Bin Ladenovog specijalistu za ekslozive", rekao je Galijašević komentarišući Mektićevu izjavu da uživa veliki ugled u ratnoj jedinici "Vukovi sa Vučijaka", koja je, kako tvrdi, spremna da posluša njegov poziv na navodne proteste protiv vlasti. 

On je poručio Mektiću da na navodne proteste može pozvati i migrante koji su, kako kaže, "očito borci Al Kaide ili 'Islamske države'". 

"Mektić na proteste može pozvati i svog prijatelja Seida Dukmenića, osobu koja je u predmetu `Ozren` protiv Šemsudina Mehmedovića imenovana kao osoba koja je četiri odsječene srpske glave krajem septembra 1992. godine donijela u policijsku kancelariju Šemsudina Mehmedovića", rekao je Galijašević. 

On je ocijenio da je dobro da je došla reakcija predstavnika "Vukova sa Vučijaka", jer, kako je naveo, Mektić pokreće hajku protiv njih, a želi da prebaci odgovornost na neke druge ljude.  

 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина