Utvrđuju se kontakti

Medicinska sestra u Centru za srce u Tuzli zaražena virusom korona

  • 27.03.2020. 20:58

Ženska osoba koja je zaposlena u Medicinskom institutu Bayer, među građanima Tuzle poznat kao Centar za srce BiH, pozitivna je na virus korona, potvrđeno je za Klix.ba iz Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona TK.

Riječ je o osobi koja je već uvrštena u statistiku virusa korona u Bosni i Hercegovini.

Kako je potvrđeno, riječ je o medicinskoj sestri koja je zaposlena u Medicinskom institutu Bayer, a trenutno se utvrđuje mreža osoba s kojima je zaražena bila u kontaktu u proteklim danima.

Iz Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona TK kazali su da epidemiološka ekipa još uvijek nije ušla u tuzlanski medicinski institut.

Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić večeras je za Klix.ba potvrdila da su dvije osobe iz Tuzle i Lukavca zaražene virusom korona.

Prema njenim informacijama, jedna osoba je putovala van BiH i nalazila se u samoizolaciji, dok se za drugu osobu utvrđuje da li se pridržavala ove epidemiološke mjere.

"Trenutno je u toku njihova daljnja epidemiološka obrada, kao i obrada prvih i drugih kontakata od obje osobe", istaknula je Čolić te dodala da će zaražene osobe ići u izolatorij.

Podsjećamo, danas su u Zavodu za mikrobiologiju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli izvršena testiranja 22 osobe, od čega je 20 rezultata bilo negativno.

Тагови: