Član Glavnog odbora SNSD-a

Marković: Petrič je korupmirani, bahati i propali političar

  • 24.02.2020. 17:52

Član Glavnog odbora SNSD-a Milica Marković izjavila je Srni da je bivšem visokom predstavniku u BiH i propalom političaru Volfgangu Petriču, koji se obogatio za vrijeme mandata u BiH, danas ostalo samo da za "šaku novčanica" mešetari po svijetu i priča protiv Srba i Republike Srpske.

"Petrič je poznati plaćenik i lovac na novac, koji je spreman da u javnost plasira razne gluposti za potrebe sarajevske čaršije. Ostaće upamćen kao visoki predstavnik kojeg karakterišu nesagledivi razmjeri nestručnosti, bahatosti i korumpiranosti", rekla je Markovićeva upitana da prokomentariše Petričevu izjavu da ima informacije da "Brisel sprema sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku".

Markovićeva je podsjetila da je kraj Petričevog mandata u BiH obilježio njegov neslavni pokušaj i molbe upućene Miloradu Dodiku da mu omogući da neke njemu bliske firme dobiju posao u Republici Srpskoj.

"Petrič je na kraju mandata bio kod predsjednika Dodika i molio ga da njemu bliske kompanije dobiju velike poslove u Srpskoj, od kojih bi Petrič uzimao visoke procente. Kada je glatko odbijen, nezajažljivi i bahati Petrič je našao način kako da na jeftin način dođe do novca - blateći Srbe i Republiku Srpsku. Od visokog predstavnika spao je na niskog i poniznog predstavnika koji je molio Dodika da mu omogući dalje bogaćenje na račun naših građana, a kada ovaj to nije prihvatio, Petrič je našao drugi izvor prihoda - napadaj Srpske i sve što je srpsko", naglasila je ona.

Markovićeva je rekla da je taj čovjek politička prošlost, te da ga niko danas niti šta pita niti njegove izjave uzima za ozbiljno.

"To je promašeni političar i plaćeni, bahati mešetar koji se dobro obogatio na račun BiH pa bi očigledno želio još. A najlakši način mu je preko sarajevskog bošnjačkog političkog kruga koji gomilama novca plaća svakoga ko bi napao Milorada Dodika jer je on 'trn u oku' svima koji žele zlo i Srbima i Republici Srpskoj", zaključila je Markovićeva.

Ako Petrič već priča o sankcijama, kaže Markovićeva, onda bi trebalo i da zna da iza posljednjih odluka ne stoji sam Milorad Dodik, već kompletna politička scena, institucije i javnost u Srpskoj, pa možda ima informaciju i da će kompletnu Republiku i njene gađane sankcionisati, jer ni danas u miru, kao nekada u ratu, ne daju ni pedalj svoje zemlje.