Livanjski kanton

Marčeta: Vlast u FBiH ne zanimaju Srbi, već šumska bogatstva

  • 07.09.2018. 12:29

Livanjski kanton i Federaciju BiH  ne zanimaju Srbi koji tu žive, već samo šumska bogatstva na ovom području, rekao je Srni Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Mile Marčeta.

"Sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH dva puta sam napuštao zbog srpskog jezika i Zakona o šumama. Da se uvede srpski jezik u školstvo u Glamoču bilo je obećano sto odsto, međutim, ni ovaj put nije ispunjeno", rekao je Marčeta. 

On kaže da hrtvatska strana, bez obzira na političku stranku, nije zainteresovana za postojanje Srba u Livanjskom kantonu. 

"Mi Srbi djelimično nosimo odgovornost svega ovoga što nas je snašlo. Nismo bili dovoljno odgovorni. Moramo ići ozbiljno s tim da Srbi postanu ravnopravni sa ostalim narodom u Livanjskom kantonu", naglasio je Marčeta. 

Marčeta je dodao da Livanjski kanton zanima samo ekonomski momenat. 

"Livanjski kanton je bogat šumama, i to je jedino što je vlastima u ovom kantonu interesantno - samo taj ekonomski momenat na području gdje mi Srbi živimo", navodi Marčeta. 

On je istakao da je potrebno hitno zatražiti od BiH i međunarodne zajednice da Srbi postanu ravnopravni sa drugim narodima kako bi opstali na svojim vjekovnim ognjištima u FBiH. 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник