Federalni ministar zdravlja

Mandić: Nije trebalo ovako, mjere treba postepeno ublažavati

  • 25.04.2020. 11:18

Federalni ministar zdravlja Vjekoslav Mandić izjavio je da je u Federaciji BiH /FBiH/ trebalo postepeno ublažavati mjere uvedene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, ne odmah ukinuti policijski čas.

Mandić je istakao da Federalno ministarstvo zdravlja nije donijelo preporuku o ukidanju policijskog časa i da se nada da Federalna uprava uprava Civilne zaštite, koja je donijela tu mjeru, za to ima argumente.

"Možda je trebalo naći neku drugu soluciju, ali mi o tome nismo raspravljali i mislim da je to trebalo postepeno ublažavati", rekao je Mandić za Televiziju "N1".

Mandić je poručio da građani FBiH treba ozbiljno da shvate epidemiju virusa korona i da se ne opuštaju usljed ublažavanja mjera zabrane.

On je dodao da je većina građana dosad poštovala preporuke i mjere i da se upravo zahvaljujući njihovoj odgovornosti zdravstveni sistem nije urušio.

Manidć je istakao da svi zdravstveni sistemi u ovim okolnostima pokazuju slabosti, pa tako i sistem u FBiH, ali su svi odgovorili najbolje što su mogli u ovako kriznoj situaciji.

Тагови: