Delegat srpskog naroda u Domu naroda

Majkić: Turkovićeva ne ispunjava svoje obaveze

  • 27.05.2021.12:06

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković nije ispunila obavezu da sačini i dostavi Domu analizu stanja u MIP-u i DKP mreži s ciljem donošenja mjera i uvođenja reda u ovoj oblasti.

Majkićeva je podsjetila da je na sjednici Doma naroda 10. februara usvojena njena delegatska inicijativa o analizi stanja u MIP-u i DKP mreži sa prijedlogom mjera, te da je MIP za to imao rok od 30 dana.

Tokom delegatskih pitanja na današnjoj sjednici Doma naroda, Majkićeva je navela da je MIP imao rok do 10. marta da sačini odgovarajući materijal i dostavi ga Domu kako bi se vodila rasprava o tome i donijele odgovarajuće mjere s ciljem uvođenja reda.

- Podsjećam da ta obaveza nije ispunjena, a i činjenica je da ova inicijativa nije dobila podršku bošnjačkih delegata, ali je ipak usvojena. Žao mi je što jedan cijeli klub ne želi da se uvede red u jednoj oblasti za koju se svi slažu da je problematična - istakla je Majkićeva.

Ona je navela da Turkovićeva nije došla ni na jednu sjednicu Doma naroda, ni Predstavničkog doma i zatražila od predsjedavajućeg Doma i lidera SDA Bakira Izetbegovića da urgira kako bi Turkovićeva ispunila svoju obavezu.

- Očekujem da ćete učiniti sve da vaša ministarka uradi posao koji se od nje očekuje - rekla je Majkićeva.

Izetbegović je rekao da će se potruditi da Turkovićeva dođe na narednu sjednicu ili da Majkićeva dobije pisani odgovor.