Delegat u Domu naroda PS BiH

Majkić: Parlament mjesto za debatu o djelovanju Turkovićeve

  • 08.10.2020. 19:27

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da je Parlamentarna skupština pravo mjesto da se sprovede debata o djelovanju ministarke inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković.

"Svjedoci smo čestih neprimjerenih, nezakonitih i neustavnih poteza koje povlači Turkovićeva od kada je došla na mjesto ministara", rekla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, godinama je Ministarstvo inostranih poslova jedno od najgorih.

"Ovo je inicijativa koja treba da napravi dijalog među delegatima, ali i da dobijemo odgovor od Turkovićeve zašto čini to što čini, zašto za nju nisu važeće poruke Predsjedništva", istakla je Majkićeva.

Ona je podsjetila da Turkovićeva nije ispoštovala zaključak Predsjedništva BiH da nema imenovanja u DKP mrežu sve dok se ne napravi izvještaj o nacionalnoj strukturi na osnovu kojeg će se vršiti imenovanja.

"U međuvremenu je izvršila imenovanje pojedinaca, koji su kadar SDS-a", rekla je Majkićeva i navela primjer imenovanja Gordana Milinića na mjesto ministra savjetnika u Pekingu.

Majkićeva je dodala da Turkovićeva počinje da pravi ozbiljne probleme u međunarodnim odnosima BiH, posebno u odnosima sa Rusijom i Kinom.

"Ima cijeli niz tu. Ovo je važno i zbog toga što će Predsjedništvo voditi debatu o toj temi", rekla je Majkićeva, koja je podsjetila da je Turkovićeva bila glavni oportunista odluke Savjeta ministara u vezi sa formiranjem ekspertskog tima za Trgovsku goru.

Prema riječima Majkićeve, veliki je broj problema u vezi sa Turkovićevom, koja ne prisustvuje sjednicama parlamenta, zbog čega nema mogućnosti da se traže odgovori od nje.
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)