"Dogovor rješenje"

Majkić: Nema odlučivanja i to je alarm da se sjedne za sto

  • Извор: СРНА
  • 02.09.2021. 09:11

Predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić istakla je da se zajedničke institucije neće moći finansirati bez usvojenog budžeta ili odluke o privremenom finansiranju, te poručila da je to alarm koji poziva da se sjedne za sto.

"Samo su te dvije mogućnosti da se redovno primaju plate. Nema odlučivanja i to je alarm koji poziva da se sjedne za sto. Ovo nalaže krajnju ozbiljnost svih učesnika da pokušaju da urade nešto što bi moglo da omogući da se sve vrati u pređašnje stanje", rekla je Majkićeva za "Nezavisne novine".

Prema njenim riječima, to se može postići jedino dogovorom za stolom.

"To su ozbiljne stvari i nije samo jedna, sve će ići jedno za drugim. Zemlja ne funkcioniše. Čim nema odluka - nema ništa. Ne dolazi nam pošta. Jedino dogovor i razgovor mogu to riješiti", naglasila je Majkićeva.

Poslanik PDP-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH i član Komisije za finansije i budžet ovog doma Mira Pekić naglasila je poslanici iz Republike Srpske i svi predstavnici iz Srpske treba da poštuju odluke Narodne skupštine, koje su vrlo jasne i decidne.

Pekićeva je navela da je besmisleno u septembru pričati o budžetu zajedničkih institucija, te da je pitanje budžeta trebalo da bude riješeno prošle godine u decembru.

Više od 20.000 zaposlenih u institucijama BiH moglo bi u oktobru ostati bez plata i naknada ukoliko Savjet ministara ovih dana ne donese novu odluku o privremenom finansiranju.


Тагови: