Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Majkić: Neki delegati ne pročitaju ni dnevni red

  • 01.07.2021. 15:52

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je, komentarišući današnju sjednicu, da je ogledalo nerada i da za to nisu samo krive stranke koje čine vlast, nego i opozicione, koje se najčešće i ne potrude da pročitaju materijal i dnevni red.

- Gotovo polovina delegata nije progovorila ni riječi i, znači, nema teme koja može da aktivira delegate u Domu naroda - rekla je Majkićeva novinarima.

Majkićeva je dodala da se pričalo o starim izvještajima, o stanju bezbjednosti iz 2018. i 2019. godine, iako je pola 2021. godine prošlo.

- Pričali smo o stanju migracija, od kojih ne znamo kako da se iščupamo", navela je Majkićeva.

Ona je rekla da ti izvještaji dolaze sa svih strana i da nije jasno po čijem nalogu ili naredbi, te da nijedan materijal zbog kojeg je Dom naroda donio odluku da održi plenarnu sjednicu nije dostavljen da nadležna ministarstva naprave kvalitetnu pripremu.

- Od dva nadležna ministarstva, Ministarstva bezbjednosti i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, kada su u pitanju migracije nismo dobili ništa da bi vodili debatu i donijeli zaključke - konstatovala je Majkićeva i istakla da je cijela sjednica problematična.

Delegat Kluba srpskog naroda Mladen Bosić /SDS/ izrazio je žaljenje što je današnja sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH pokazala da vlasti ne funkcionišu jer, kako je rekao, nije bilo tačke dnevnog reda koja na bilo koji način značajnije utiče na živote ljudi ove zemlje.

- To se ponavlja iz sedmice u sedmicu, iz mjeseca u mjesec - rekao je Bosić i napomenuo da se nijedan kvalitetan zaključak, zakon, ne donosi u ovom mandatu.

On je izrazio očekivanje da će stranke koje čine parlamentarnu većinu napraviti neki dogovor i izaći pred javnost kako da se izađe, kako je rekao, iz sve gore situacije.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.