Majkić: Najveći haos vlada u Ministarstvu inostranih poslova

  • 15.03.2021. 09:16

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić pokrenula je inicijativu da se raspravlja o radu Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara u kojem, kako kaže, vlada najveći haos i brojne nepravilnosti, zbog čega svi moraju nešto da učine.

"Tamo je potpuni haos i tako je već godinama. Na to ukazuju brojni revizorski izvještaji, zbog čega sam to i inicirala", navela je Majkićeva.

Ona je za "Glas Srpske" rekla da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković nikome ne polaže račune i ne odgovara na poslanička pitanja, te da se svi moraju zapitati kome to koristi i za čiji interes ona radi.

Majkićeva smatra da velika odgovornost leži i na parlamentu koji godinama ništa nije uradio da se situacija ispravi.

"Glas Srpske" piše da su ministri inostranih poslova u Savjetu ministara u posljednjih 15 godina svojim postupcima, izletima i skandalima nanijeli više štete nego što su doprinijeli porastu ugleda BiH u svijetu diplomatije, a unutar zemlje najčešće su se bavili vanustavnim djelovanjem i bili predmet kritika.

List navodi da je javnost saglasna u ocjeni da je Bisera Turković prevazišla sve prethodnike.

"Od prvog dana oštrim stavovima, bahatim ponašanjem u kojem nije poštovala nikakve procedure, zaobilazeći pravila, izazivala je revolt parlamenta, ali i unutar samog ministarstva. Od nacionalističkih i srbofobnih izjava, preko nezakonitih lobiranja do zapošljavanja članova porodice u diplomatske institucije", piše "Glas Srpske". 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок