Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Majkić: Funkcioneri SDA stali u zaštitu direktora OBA

  • Извор: СРНА
  • 15.07.2021. 15:34

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da BiH nije normalna zemlja jer su najviši funkcioneri SDA stali u direktnu zaštitu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmana Mehmedagića, osumnjičenog za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, krivotvorenje isprava i pranje novca, te da su Mehmedagićeve jedine reference prijateljstvo sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Majkićeva je rekla Srni da bi u svakoj normalnoj zemlji hapšenje direktora OBA osumnjičenog da je počinio više krivičnih djela bilo dočekano uz veliku podršku i odobravanje.

- Mnogo govore izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i lidera SDA i predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakira Izetbegovića, koji sa svojih visokih pozicija, umjesto da Mehmedagića prepuste pravosuđu BiH, ne prezaju ni od čega da bi ga zaštitili od sudskog procesa - dodala je Majkićeva.

Ona je ocijenila da reference direktora OBA Osmana Mehmedagića nisu njegovo znanje i stručnost, nego njegovo dugogodišnje prijateljstvo sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

- Konačno je došlo vrijeme da se uvjerimo da li će mu to biti dovoljno da se zaštiti od eventualnog sudskog procesa - rekla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, s ciljem "spašavanja" Osmana Mehmedagića i njegovog ostanka na mjestu direktora OBA potpuno je uništen sistem parlamentarnog nadzora, koji nad tom agencijom ima Zajednička komisija za nadzor nad radom OBA.

Podsjećajući da je na inicijativu SDS-a u Predstavaničkom domu parlamenta BiH, 2017. godine smijenjen dotadašnji predsjedavajući te komisije Nikola Špirić, Majkićeva je istakla da je time SDS učinio ogroman ustupak SDA.

Ona je naglasila da bi četvorogodišnje nefunkcionisanje Komisije u svakoj drugoj zemlji bilo alarm za uzbunu.

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије