Komisija za spoljne poslove

Majkić: Došla sam na sjednicu jer se RS ne može pouzdati u SDS

  • 05.07.2018. 11:40

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je da je prisustvovala današnjoj sjednici Komisije za spoljne poslove da bi se omogućilo davanje saglasnosti za ratifikaciju sporazuma bitnih za investicije u Republici Srpskoj.

Prema njenim riječima, SNSD-ov bojkot parlamentarnih radnih tijela danas je prekršen, jer se vidjelo da se ne može pouzdati u SDS-ovog člana Komisije Mladena Bosića da će podržati ratifikaciju ovih sporazuma. 

"Da ja danas nisam došla, bez obzira na to što je SNSD donio odluku da ne prisustvujemo sjednicama, pitanje je da li bi bila data saglasnost za sve sporazume i time omogućeno ono što očekujemo u Republici Srpskoj", rekla je Majkićeva. 

Ona je istakla da je očigledno da kad god treba nešto učiniti za Republiku Srpsku u to moraju da se uključe predstavnici SNSD-a, odgovaralo im ili ne zbog nekih drugih stvari. "Prvenstveno se rukovodimo interesima Srpske", dodala je Majkićeva. 

Komisija za spoljne poslove Predstavničkog doma danas je, nakon tri neuspjela pokušaja da se održi sjednica, dala saglasnost za ratifikaciju 18 višemilionskih sporazuma i ugovora među kojima su oni o izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj i puta Berkovići-Nevesinje, te zajam za projekt restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske".