Srpska nema ništa od njih

Majkić: Diplomatska predstavništva BiH rade za bošnjačku stvar

  • 01.10.2018. 16:26

Manifestacija "Dani BiH u Beču" pokazuje da Republika Srpska nema ništa od diplomatskih predstavništava BiH u svijetu, koja u potpunosti rade za bošnjačku stvar, upozorila je poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Dušanka Majkić.

Ona je navela je ta manifestacija održana od 27. do 30 septembra pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Austriji i zapitala kako Ambasada može da finansira takve manifestacije. 

"Manifestacija ima za cilj da BiH predstavi kao muslimansku zemlju pa se ambasador /BiH u Beču Kemal/ Kozarić svojski trudio da dovede gotovo isključivo bošnjačke predstavnike", rekla je Majkićeva. 

Majkićeva je ukazala da je na čelu Ministarstva inostranih poslova BiH srpski predstavnik, PDP-ov ministar, Igor Crnadak, "kojeg ne zanima šta se događa u ambasadama BiH po svijetu ili svjesno klima glavom na sve to". 

"Onda je potpuno jasno da diplomatija BiH radi isključivo protiv Srpske kad god joj se ukaže prilika za to. Smatram da diplomatnsku mrežu u potpunosti treba reformisati i uskladiti sa principima Dejtonskog sporazuma o dva entiteta u tri konstitutivna naroda", poručila je Majkićeva. 

Ona je dodala da bi u protivnom Republika Srpska trebala prestati da finanira institucije koje ne samo da ne rade u njenu korist, nego i protiv srpskog naroda i Srpske. 

Ministar inostranih poslova Bih Igor Crnadak nije odgovarao na telefonske pozive Srne. 

"Dani BiH u Beču" održani su od od 27. do 30 septembra pod pokroviteljstvom Ambasade BiH, a tokom manifestacije bile su, između ostalog, izložene slike Alise Teletović, promovisana knjiga Tarika Đođića "Čuvarkuća", održano veče "Poezija sevdaha" uz predstavljanje knjige Enesa Kujundžića istoimenog naziva, kao i u bazaru udruženja poslovih žena BiH.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.