Majkić: Debate delagata bolje da budu uživo nego onlajn

  • 20.07.2020. 13:47

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je Srni da ovaj dom nije usvojio izmjene Poslovnika za onlajn sjednice, te navela da bi takav način održavanja sjednica mogao biti riskantan zbog specifične uloge ove institucije.

"Donošenja odluka u Domu naroda zahtijeva debatu i bolje je da se vodi uživo nego na onlajn sjednicama. Morali bismo da to razmotrimo i da vidimo koji su sve argumenti u prilog tome da izmjene Poslovnika budu usvojene i u Domu naroda", rekla je Majkićeva.

Ona je istakla da razumije zašto je Poslovnik izmijenjen u Predstavničkom domu, te dodala da je Dom naroda - zaštita nacionalnih interesa.

Odgovarajući na pitanje da li bi bilo dobro da i Dom naroda izmijeni Poslovnik da bi sjednice mogle biti održavane na daljinu, s obzirom na neizvjesnu situaciju u vezi sa epidemijom virusa korona, Majkićeva je navela da aktuelni Poslovnik Doma naroda parlamenta BiH ne predviđa mogućnost onlajn sjednica.

"Takva mogućnost ne postoji ni za ovu sutrašnju. Bojim se da bi takva debata i problemi koji se mogu pojaviti mogli donijeti više štete nego koristi", smatra Majkićeva.

Na dnevnom redu sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je zakazana za sutra naći će se Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu ukoliko Predstavnički dom dostavi ovaj prijedlog zakona, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u iznosu od oko 1,8 milijardi KM Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je u drugom čitanju na sjednici održanoj 15. jula.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.