Delegat u Domu naroda

Majkić: Bošnjački političari ne rade ono što su dužni

  • 29.01.2019. 16:23

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić /SNSD/ izjavila je danas za Srnu da je očito da su se Bošnjaci preračunali kada je riječ o političkoj krizi u Federaciji BiH i nemogućnosti primjene izbornih rezultata u ovom entitetu.

"Bošnjaci su se, iz početne faze da onemoguće izbor odgovarajućeg broja Hrvata iz HDZ-a kojim bi mogli da upravaljaju, kao i konstituisanje Savjeta ministara i izbor predsjedavajućeg tog tijela jer dolazi iz stranke koja nije po njihovom ukusu, toliko preračunali da sada postoji opasnost da cijelu FBiH dovedu u poziciju da više od 416.000 penzionera ne mogu da dobiju penziju, da se poljoprivrednicima ne mogu isplatiti podsticaji i sve tako redom zato što nije usvojen federalni budžet", kaže Majkićeva.

Majkićeva je napomenula da bošnjački političari neće da urade ono što su dužni - da konstituišu vlast poslije opštih izbora.

Prema njenim riječima, to nije prvi put, ali je sada očito da bošnjački političari za svoje ponašanje nemaju podršku svih.

Ona smatra da je sve to loše za BiH i da u ovom momentu najviše štete mogu nanijeti upravo oni koji pokušavaju da sve ubijede da su glavni borci za BiH.

Majkićeva je istakla da je Republika Srpska na vrijeme formirali vlast i ispunjava sve što se od nje očekuje na evropskom putu i što bi pomoglo da BiH "uplovi u mirniju luku".

"Nisam sigurna da Republika Srpska može u tome uspjeti sama, ali se nadam da će Bošnjacima PIK, kao i visoki predstavnik u BiH, koji su im tradicionalno naklonjeni, skrenuti pažnju da su suviše skrenuli u stranu i da će da im kažu: "Dosta više!", kaže Majkićeva.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.