Delegat u Domu naroda parlamenta BiH

Majkić: Bošnjačka politika protivnik Srpske i svega što Srbi obilježavaju

  • 14.05.2019. 09:48

Bošnjačka politika, bez obzira da li je riječ o nacionalnoj ili "građanskoj", protivnik je Republike Srpske i svega što Srbi obilježavaju i slave kao svoje svetinje, izjavila je delegat u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić.

"Srpski narod je dobro naučio lekciju iz istorije. Zato je borba za Republiku Srpsku uvijek borba za slobodu srpskog naroda koja će biti sve odlučnija i jača, bez obzira na broj onih koji na nju svakodnevno kidišu", napisala je Majkićeva u kolumni za "Glas Srpske".

Ona je istakla da srpski narod ima pravo da baštini tradiciju svoje odbrambeno-oslobodilačke Vojske Republike Srpske, što logično podrazumijeva i njene uniforme.

"Iako Republika Srpska od Oružanih snaga BiH nema nikakve koristi, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije tražio ništa što nije u skladu sa zakonom, nije pozvao Bošnjake i Hrvate da obuku uniforme Vojske Republike Srpske", navela je Majkićeva.

Ona je napomenula da Treći pješadijski Republika Srpska puk, po zakonu, ima pravo da odluči kako će obilježavati 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske i u kakvim uniformama, te poručila da o tome neće odlučivati hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić i drugi iz Federacije BiH.

Тагови: