Srpski delegat u Domu naroda parlamenta BiH

Majkić: Bećirovićeva mržnja okidač za napuštanje sjednica Doma naroda

  • 09.04.2021. 11:22

Srpski delegat u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić rekla je Srni da će srpski delegati ubuduće napuštati sjednice Doma ukoliko bošnjački delegat Denis Bećirović bude nastavio sa izlivima mržnje, uvreda i napada prema srpskom narodu i njegovim političkim predstavnicima.

Ona kaže da je posljednja sjednica Doma naroda pokazala da se to nastavlja, te da je Bećirovićevo besprizorno djelovanje otišlo korak dalje.

"Ovaj put, njegovo besprizorno djelovanje otišlo je korak dalje pa je najavio prijetnju za kojom bi mogao posegnuti, a to je poziv na hapšenje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegovih saradnika ako se budu ponašali suprotno stavovima Denisa Bećirovića", rekla je Majkićeva.

Ona je istakla da je jučerašnje zasjedanje Doma naroda primjer da je postalo potpuno obesmišljeno postavljanje delegatskih pitanja i da ih Bećirović potpuno zloupotrebljava.

"Ipak je poslije svega nešto sasvim jasno. Jučerašnja sjednica Doma naroda je posljednja sjednica na kojoj će srpski delegati slušati Bećirovićeve tirade uperene protiv svega što je srpsko. Svaki sljedeći put biće to dovoljan argument za napuštanje sjednice delegata iz našeg kluba, a to će trajati sve dok ga ne opomenu ili članovi njegovog kluba ili njegove stranke", poručila je Majkićeva.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок