Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH

Lučić: Pronaći i kazniti krivce za paljenje srpske kuće u Mostaru

  • 21.04.2021.16:02

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić najoštrije je osudio posljednji incident u Mostaru kada je u naselju Luke zapaljena srpska kuća Mirjane Spremo Јančovske i apelovao da nadležne institucije pronađu počinioce ovog gnusnog čina i adekvatno ih kazne.

- Ova kuća nije zapaljena u ratu, a do temelja je izgorjela u miru. Razgovorao sam sa gospođom Mirjanom koja je još u stanju šoka i ne može, kako kaže, da vjeruje da je na ovaj način ostala bez porodične kuće - rekao je Lučić.

On je napomenuo da je policija tokom uviđaja potvrdila da je požar podmetnut, a kuća je prije toga opljačkana.

Lučić je apelovao da nadležne institucije pronađu počinioce ovog gnusnog čina i adekvatno ih kazne.

- Ovakvi incidenti šalju lošu poruku svima, a posebno maloborojnim Srbima u Mostaru koji se ne mogu osjećati sigurno i spokojno dok se srpska imovina uništava i zato moramo spriječiti ovakve i slične incidente kako bi zajedno gradili sigurniju budućnost - poručio je on.

Porodična kuća na adresi Kusalova broj devet u mostarskom neselju Luka na samoj obali Neretve u nedjelju, 18. aprila, prije podne u potpunosti je izgorjela.

Vlasnik kuće Mirjana Spremo Јančovska navela je da je od policije dobila informacije da su našli dokaze koji ukazuju da je požar podmetnut.