"Ne damo svetinje"

Litijom u Mostaru podrška Srbima u Crnoj Gori

  • 02.02.2020. 18:39

Ne damo svetinje čulo se danas sa obala Neretve. Svetosavska Šantićeva litija prošla je Mostarom. Na dan smrti Alekse Šantića srpski živalj je pružio podršku vjernicima u Crnoj Gori, i sami kažu sada im je najpotrebnija.

- Podržavamo Srpsku pravoslavnu crkvu da istraje u borbi protiv zakona o slobobodi vjeroispovijesti. Mislim da je Milo Đukanović.
- Ja sam došao da podržim braću u Crnoj Gori.
- Molim se Bogu i Svetom Vasiliju, da izdrži narod i da pomogne svom narodu na cijelom svijetu
, kažu građani.

Litija je krenula ispred stare crkve u Mostaru pa pored Sabornog hrama došla na grob pjesnika a onda i do Šantićevog parka, zatim i kroz stari grad pa sve do Vladičanskog dvora. Mala mostarska litija šalje snažnu poruku, kaže paroh Radivoje Krulj.

"Dižemo svoj glas za pravdu a protiv nepravde za čovjeka, protiv zloupotrebe čovjeka i diktature i diskriminacije, to je naš molitveni hod danas u Mostaru", kaže mostarski paroh, Radivoje Krulj.

Umirovljeni Vladika zahumsko hercegovački Atanasije predvodio je litiju.

"Izdržaćemo i ovo u Crnoj Gori a pokazalo se da je narod živ, da je narod ustao u odbranu svojih svetinja. Ova dječica to danas svjedoče", kaže vladika Atanasije.

Vladika je dodao da je u svojoj istoriji Srpska pravoslavna crkva navikla na napade te da je uvijek poslije njih bila jača. Tako će biti i poslije napada od strane crnogorskog režima, uvjeren je Vladika Atanasije.