Predsjednik Saveza Srba iz regiona

Linta: Licemjerna i cinična priča SDA

15:22, 03.02.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je licemjerno da o lažnom aparthejdu i diskriminaciji govori SDA koja je opstruisala povratak Srba u Federaciju BiH i nije učinila ništa da budu ravnopravni, koja veliča komandante tzv. Armije BiH odgovorne za zločine nad Srbima i zastupa besmislenu tezu o agresiji na BiH.

Linta je istakao da je krajnje licemjerno i cinično da o tome govori stranka koja sprečava zapošljavanje Srba u državnim organima i javnim preduzećima u FBiH, zastupa besmislenu tezu da je na BiH izvršena agresija i da su Srbija i Srbi tobože agresori, a Bošnjaci žrtve, te koja je Srbima u FBiH nije omogućila da koriste srpski jezik i ćirilicu.

On je najoštrije osudio stavove iznesene u zaključcima Predsjedništva SDA da se u Republici Srpskoj sprovodi diskriminacija i aparthejd prema Bošnjacima i Hrvatima i da će ta stranka podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH ili pokrenuti postupak pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu s ciljem promjene imena Republika Srpska.

Linta je rekao da je tragična činjenica da najveća bošnjačka stranka SDA uporno nastavlja da vodi destruktivnu politiku koja ugrožava mir i stabilnost, povećava međunacionalne tenzije i produbljuje nepovjerenje između srpskog i bošnjačkog naroda, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

"SDA nije spremna da prihvati nespornu istinu da je poštovanje izvornog Dejtonskog sporazuma, što podrazumijeva poštovanje imena i Dana Republike Srpske, temelj mira i stabilnosti i jedan od važnih preduslova za jačanje razumijevanja i povjerenja između dva naroda", zaključio je Linta.