Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu

Linta: Izetbegović ponovo stao u zaštitu ratnih zločinaca

  • 24.01.2020. 10:46

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocijenio je danas kao najbezočniju laž izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da nije bilo masovnih zločina nad Srbima u proteklom ratu i da je broj stradalih Srba ukupno manji od broja stradalih Bošnjaka u jednom danu u Srebrenici.

"Izetbegović je ovom izjavom po ko zna koji put pljunuo na brojne srpske žrtve i stao u zaštitu ratnih zločinaca iz reda bošnjačkog naroda", istakao je Linta.

On je ukazao da je jasno da je cilj Izetbegovića i bošnjačke strane da negiranjem masovnih i organizovanih zločina nad srpskim narodom opravdaju lažne mitove o Srbima kao agresorima i zločincima i tobože počinjenom genocidu u Srebrenici, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona, čiji je Linta predsjednik.

"Izetbegović providno i neuspješno pokušava stalnim ponavljanjem laži i izmišljotina da Bošnjake predstavi kao žrtve srpske agresije koji su tobože vodili oslobodilački rat", istakao je Linta.

On je podsjetio da brojne činjenice nedvomisleno pokazuju da je glavni krivac za rat bio Alija Izetbegović koji je odbio bilo kakav dogovor sa Srbima i bio spreman da žrtvuje mir za stvaranje unitarne i nezavisne BiH.

Linta je istakao da se ne može očekivati ništa dobro od Bakira Izetbegovića koji pokazuje otvoreni šovinizam i mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko.

On je napomenuo da Izetbegović štiti bošnjačke komandante koji su odgovorni za brojne organizovane i masovne zločine nad srpskim narodom u BiH, pri čemu Tužilaštvo i Sud BiH ne čine gotovo ništa da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima.

Prema riječima Linte, to potvrđuje činjenicu da je riječ o etnički motivisanim institucijma koje su u funkciji antisrpske bošnjačke politike, a ne zadovoljenja pravde za sve žrtve.

On je naglasio da je zbog toga važno da Tužilaštvo Srbije za ratne zločine, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, počne da podiže optužnice protiv naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad Srbima u BiH.

"Svaki Bošnjak koji govori da je Srbija tobože izvršila agresiju na BiH, da je učestovala u činjenju nepostojećeg genocida u Srebrenici i koji ne poštuje njen teritorijalni integritet potvrđuje da vodi ili zastupa neprijateljsku politiku", poručio je Linta.

Pročitajte i:

Počinje reforma javnih preduzeća u Srpskoj

Pronađena majka koja je ostavila bebu u haustoru

Sve o virusu koji je zabrinuo čitavu planetu

Gazda tjerao konobaricu da prostitucijom zarađuje platu: Djevojka (22) iz Gradiške uspjela pobjeći iz ralja zla

Pijan ušao u nezaključani Audi pa nogama slomio šoferšajbnu

Anesteziolog Golić najavljuje štrajk glađu

Ubice škaljaraca u Atini nosile silikonske maske?

Pjevačica i glumac ponovo zajedno: Vole zajednički život

Doktor Nestorović: Kretanje znači život

Šta je autofagija i zašto je bitna za naš organizam?

Očistite kuvalo od kamenca za 5 minuta, pomoću jednog sastojka koji imate u kući

Vic dana: Deda i unuk u šetnji