Krišto: Nezakonit izbor članova CIK-a ne vodi vladavini prava

  • 16.07.2020. 10:38

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto je u razgovoru sa otpravnikom poslova Ambasade Velike Britanije u BiH Rut Vajsman ukazala na činjenicu da je određeni broj članova Centralne izborne komisije /CIK/ BiH izabran nezakonito i da to ne vodi vladavini prava, te šteti interesima BiH i njenih stanovnika.

Krišto je naglasila važnost iskoraka u vezi sa izmjenama Izbornog zakona koje se tiču Mostara, posebno jer su stanovnici tog grada napokon dobili priliku da biraju.

Ona je navela da je ostalo još prostora za dogovor oko reforme izbornog zakonodavstva, u skladu sa odlukama Ustavnog suda BiH, uvažavajući legitimno političko predstavljanje i ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Vajsmanova je istakla da Velika Britanija, uprkos činjenjenici što više nije u EU, i dalje podržava evropski put BiH.

Na sastanku je pozitivnim ocijenjeno obezbjeđivanje funkcionisanja Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje. 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.