SNSD osuđuje pokušaj opoziva načelnika

Kovačević: Sve srpske stranke u FBiH da podrže SNSD u zaštiti srpskih interesa

  • 03.02.2020. 15:51

SNSD osuđuje pokušaj opoziva načelnika opštine Drvar Dušice Runić koju je izabrao srpski narod direktno na izborima i poziva sve srpske stranke koje djeluju na prostoru Federacije BiH /FBiH/ da budu jedinstvene, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je poručio da sve srpske stranke treba da budu podrška SNSD-u koji uživa najveće povjerenje srpskog naroda u FBiH, a ne da u saradnji sa drugim političkim partijama koje nemaju sjedište u Republici Srpskoj i ne djeluju u interesu srpskog već drugih naroda rade na rušenju izbora srpskog naroda i ugrožavanju srpskih interesa u FBiH.

"Runićeva na izuzetno odgovoran način obavlja svoju dužnost što su građani Drvara prepoznali. Ona je velikim dijelom zaslužna za to što su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na ovako odgovoran i ozbiljan način pristupili pomoći našem narodu u Drvaru i drugim opštinama u kojima žive Srbi na području FBiH", rekao je Kovačević Srni.

Prema njegovim riječima, potreban je jedinstven nastup svih srpskih stranaka u FBiH kako bi na pravi način bili zaštićeni interesi malobrojnog srpskog stanovništva u FBiH.

"Sve ovo se dešava u okolnostima kada počinju pregovori u vezi sa formiranjem institucija FBiH ne bi li bila nanesena politička šteta SNSD-u koji u ovim pregovorima ima apsolutno legitimne zahtjeve da potpredsjednik FBiH bude iz redova SNSD-a, odnosno iz stranaka koje uživaju podršku srpskog naroda u FBiH", naglasio je Kovačević.

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.