Portparol SNSD-a

Kovačević: SDA - jedina retrogradna politička snaga u BiH

  • 23.06.2021. 21:56

SDA jedina je retrogradna politička snaga u BiH jer nikada nije odustala od svoje sramne islamske politike zasnovane na "Islamskoj deklaraciji" njihovog osnivača Alije Izetbegovića, koji je želio šerijatsku BiH u kojoj nema prava za nemuslimane i nebošnjake, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Komentarišući zaključke Glavnog odbora SDA, u kojima se, između ostalog, poziva na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog "secesionističkih prijetnji", Kovačević je rekao da SNSD ostaje privržen Dejtonskom mirovnom sporazumu, zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske, ali i dejtonske BiH, što svima treba da bude jasno.

"Misim da su oni u SDA uobrazili da mogu na bilo šta da pozivaju sve nivoe vlasti u BiH. Oni mogu da se bave jednim dijelom Federacije BiH, tačnije pet i po kantona u kojima dobijaju glasove i u kojima se nešto pitaju. Neka im ne pada na pamet da daju bilo kakve packe i smjernice Srpskoj, jer ovdje apsolutno nikoga ne zanima to što oni misle", naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, iz SDA od potpisivanja Dejtonskog sporazuma nikada nisu pokušali da daju priliku miru, razgovorima i dijalogu, već na nasuprot tome stalno traže od dijela međunarodne zajednice da ispunjava njihove želje i političke ciljeve koji su definisali još prije nego što su izazvali građanski rat u BiH.

"Republika Srpska u potpunosti ostaje privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu, ustavnom poretku dejtonske BiH i zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srpske", zaključio je Kovačević.

Glavni odbor SDA optužio je Srbiju za, kako tvrde, učestale uzurpatorske atake na resurse BiH i pozvao na uvođenje sankcija predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku zbog "secesionističkih prijetnji".

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)