Portparol SNSD-a

Kovačević: Crnadak očigledno vraća dugove Izetbegoviću

  • 01.09.2019. 15:06

Savez nezavisnih socijaldemokrarta /SNSD/ gluposti i neboloze o pozivu na rat o kojima govori potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak nije očekivao čak ni od najradikalnijih faktora u političkom Sarajevu, ali ih je, nažalost, dočekao od njihovih političkih marioneta iz Republike Srpske, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da će SNSD zaštiti prava Srba i Republike Srpske u okolnostima kada političko Sarajevo u potpunosti ignoriše ustavom zagarantovana prava srpskog naroda u BiH i Repulike Srpske kao jednog od dva suverena elementa od kojih je sastavljena BiH. 

"Mi smo rekli da ćemo da pokrenemo razgovor o svim onim nadležnostima koje su izvornim Dejtonskim sporazumom nadležnosti Republike Srpske, a koja su u međuvremenu međunarodnim nasiljem oduzeta Srpskoj ili je pod pritiskom ona natjerana da se tih izvornih nadležnosti odrekne. Gledaćemo kako da pokrenemo razgovor unutar BiH da se te nadležnosti vrate Srpskoj", rekao je Kovačević Srni. 

Komentarišući izjavu Crnatka da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, "veliku ludost i poziv na novi rat", Kovačević ocjenjuje da Crnadak sada očigledno vraća dugove lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, koji ga je izabrao za ministra inostranih poslova u Savjetu ministara, iako je dolazio iz političke partije koja nije imala nijednog jedinog poslanika u parlamentu BiH. 

On je istakao da je Crnadak sve ovo vrijeme hodao širom svijeta i govorio samo najcrnje i najgore o Republici Srpskoj pravdavajući se time da ne govori loše o Srpskoj, već da govori loše o Miloradu Dodiku i vlasti u Republici Srpskoj. 

"Krajnje je vrijeme da Crnadak i ostali iz opozicije shvate da su Milorad Dodik i SNSD izraz demokratske volje građana Republike Srpske, a da su po tom istom izrazu demokratske volje građana Republike Srpske PDP, Igor Crnadak i svi ostali iz opozicije samo opozicija i da tu svoju ulogu treba konačno na taj način da shvate", rekao je Kovačević.