Košarac: Prisustvo visokog predstavnika nanosi štetu

  • 08.02.2021. 17:47

Prisustvo visokog predstavnika šteti dobrim odnosima u BiH, smatra ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

Košarac je rekao novinarima da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko odavno trebalo da ode iz BiH.

"Prisutnost visokog predstavnika šteti dobrim odnosima u BiH, posebno uloga Incka koji se u praksi uvijek stavi na jednu stranu", rekao je Košarac.

On je dodao kako nije iznenađujuća Inckova odluka o proceduri izbora gradonačelnika Mostara, ali da je potpuno nepotrebna, nebitna i nevažna.

"Procesi su sprovedeni u Mostaru. Zašto se sad Valenitin Incko miješa u izborni proces? Građani Mostara su rekli svoje", rekao je Košarac.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda rekao je na konferenciji za novinare da je razočaran nepoznavanjem procedura od strane Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

"Mi smo dobili 10 pisama gdje se traži da se do sutra uplate pare CIK-u, a tamo nema niko da kaže da su imali novac obezbijeđen prošle godine, da su sad na privremenom finansiranju i da imaju za tri mjeseca, kao i ostali budžetski korisnici", pojasnio je Bevanda.

On je istakao da tu nije imalo šta raditi ni Ministarstvo finansija ni Savjet ministara.

"Kad su se završili izbori u Americi, valjda će se i kod nas nekada završiti", zaključio je Bevanda. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина