Košarac posjetio Gacko i Nevesinje

  • 04.03.2020. 18:33

Odavno neki BH ministar nije posjetio Nevesinje, danas je to uradio Staša Košarac. Nevesinjski čelnici i Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH najviše su razgovarali o problemu nezaposlenosti. Velike šanse se vide u poljoprivrednoj proizvodnji a pogotovo u proizvodnji mlijeka. Mliječni proizvodi iz Nevesinja mogli bi obići svijet.

"Plasman mlijeka i mliječnih proizvoda jeste prisutan u zemljama CEFTE i EU međutim smatramo da možemo naše tržište prošiti na neke druge zemlje i u tom kontekstu ministarstvo obavlja razgovore sa Ruskom Federacijom, Narodnom Republikom Kinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ja želim da u lepezi ponude Republika Srpska bude vidljiva", kaže Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ovo Ministarstvo će podžati i regionalni sajam poljoprivrede koji je planiran za avgust ove godine. U okviru Nevesinjske olipijade na sajmu će biti predstavljeno sve najbolje što ova opština nudi. Načelnik Milenko Avdalović od današnjeg sastanka očekuje mnogo.

"Ministar Košarac će organizovati sastanak u Sarajevu sa nekim međunarodnim subjektima, ambasadama, sa UNDPom sa kojima imamo odličnu saradnju i ja vjerujem da ćemo vrlo brzo dogovoriti saradnju sa međunarodnim subjektima i sa ambasadama Švedske i Švajcarske", kaže Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje.

Avdalović se Košarcu pohvalio i dobrim odnosom sa institucijama Repbilike Srpske. Košarac je obišao i radove na tulenu Hidroelektrane Dabar kod Nevesinja, a bio je i u Gacku, tamo se sastao sa rukovodstvo RiTE Gacko.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм