Predstavnički dom

Košarac: Očekujem Mektićevu smjenu

15:17, 03.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Šef Kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da očekuje da na sutrašnjoj sjednici ovog doma bude smijenjen ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

"Očekujem da ćemo snagom argumenata i činjenica koje imaju Klub poslanika SNSD-a i DNS-a otvoriti raspravu, s obzirom na činjenicu da je uloga ministra Mektića vrlo štetna po bezbjednost u BiH, a generalno i imidž zemlje", rekao je Košarac novinarma u Sarajevu. 

Prem njegovim riječima, poslanici iz ove dvije stranke ostaju pri stavu da ovakvo ponašanje Mektića šteti ukupno bezbjednosnosnom stanju u BiH, ali i interesima Republike Srpske. 

Košarac je istakao da je osnovni interes poslanika iz SNSD-a i DNS-a da zaštite interes Republike Srpske, te dodao da je Mektićevo djelovanje u protekle četiri godine bilo protiv Srpske, što, kako je rekao, mora biti kažnjeno. 

"Ovakvo ponašanje i stavovi, te odnos prema obavještajnoj zajednici koja je pod kontrolom samo Bakira Izetbegovića, ovakav poltronski odnos prema dijelu međunarodne zajednice i nekim međunarodnim organizacijama u BiH šteti interesima Republike Srpske, tako da tražimo smjenu Mektića", naglasio je Košarac.