Košarac: Neargumentovano obrazloženje Turkovićeve

  • 30.06.2020. 14:50

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas u Sarajevu da ne može da razumije razloge zbog kojih je ministarka inostranih poslova Bisera Turković sa dnevnog reda današnje sjednice Savjeta ministara skinula odluku o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru.

Košarac je rekao da je obrazloženje Turkovićeve - da je rano za ekspertski tim jer Hrvatska još ništa ne radi po tom pitanju - potpuno neargumentovano, te napomenuo da je o formiranju ekspertskog tima za Trgovsku goru postignuta saglasnost svih u BiH - i Republike Srpske i Federacije BiH i Brčko distrikta.

@Turkovićeva je kontaktirala neke službenike u Ministarstvu i ne mogu da razumijem razloge zbog kojih se ovo pitanje ne rješava", rekao je Košarac novinarima nakon današnje sjednice Savjeta ministara.

On je dodao da BiH po pitanju izgradnje nuklearnog i radioaktivnog odlagališta na Trgovskoj gori u Hrvatskoj treba da formira i pravni tim, jer je Hvratska već počela rad na potrebnim studijama.

Košarac je poručio da neće odustati od napora da se zaštiti zdravlje oko 250.000 ljudi koji žive uz granicu BiH sa Hrvatskom na tom dijelu.