Košarac-Kormak: BiH da što prije postane član STO

  • 09.03.2020. 17:52

BiH treba što prije da postane član Svjetske trgovinske organizacije i da usvoji odluku o kvalitetu naftnih tečnih derivata, konstatovali su danas ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i prvi zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Morin Kormak.

Košarac i Kormakova su danas u Sarajevu razgovarali o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH, te razvoju energetskog sektora u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Naglašeno je da je neophodno prilagoditi legislativu BiH pravnom nasljeđu EU, s fokusom na ispunjavanje uslova iz Trećeg energetskog paketa.

Sagovornici su osvrnuli i na političke odnose u BiH nakon posljednje odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa statusom poljoprivrednog zemljišta u Republici Srpskoj.

"Pitanje Ustavnog suda BiH je političko iz aspekta nezadovoljstva dva konstitutivna naroda u BiH načinom funkcionisanja ove institucije, kao i prisustva stranih sudija u Ustavnom sudu BiH", rekao je Košarac.

Košarac i Kormakova razgovarali su i o negativnom uticaju korona virusa na ekonomiju u BiH, te izrazili zabrinutost da bi dalji razvoj i širenje ovog virusa mogli ugroziti poslovne odnose i kontakt između kompanija i institucija u BiH.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)