Burno u Predstavničkom domu

Košarac: Bosić onemogućio Krešića da govori o migrantskoj krizi

17:49, 20.06.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Šef Kluba SNSD-a Staša Košarac upozorio je da je predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić (SDS) načinom vođenja današnje sjednice onemogućio obraćanje zamjenika ministra bezbjednosti Mije Krešića o informaciji o sprovođenju Plana hitnih mjera i realizovanju aktivnosti u vezi sa migrantskom krizom.

"To je nedopustivo. U sali nije prisutan ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić (SDS) i jedino logično je bilo da se poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obrati njegov zamjenik Krešić", rekao je Košarac. 

On je istakao da je očigledna Bosićeva namjera da zaštiti svog partijskog kolegu od objektivnog obraćanja zamjenika ministra bezbjednosti Krešića, koji ima šta da kaže o problemu migracija. 

Košarac je kao netačnu odbacio tvrdnju šefa Kluba poslanika SDS-a Aleksandre Pandurević da se tok današnje sjednice opstruište da bi bilo spriječeno glasanje o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, jer je, kako je istakao, SNSD spreman da razgovara o svim važnim pitanjima. 

Predsjedavajući Predstavničkog doma Bosić okončao je raspravu o informaciji o sprovođenju Plana hitnih mjera i realizovanju aktivnosti u vezi sa migrantskom krizom i prešao na narednu tačku dnevnog reda.