Klokić za ATV

Konferencija treba da doprinese jačoj saradnji

  • 28.06.2018. 22:39

"Konferencija posvećena regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu, koja je danas otvorena u Banjaluci, je pokazatelj opredjeljenja Vlade Republike Srpkse da jača saradnju sa Evropskom unijom i Savjetom Evrope", istakao je Zlatan Klokić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske gostujući u Večernjim vijestima ATV-a.

Klokić je istakao da na konferenciji, koja traje dva dana, učestvuje veliki broj panelista, prvenstveno mladih ljudi iz političkog života Republike Srpske, BiH i zemalja regiona. 

"Cilj je da učesnici daju svoje viđenje kada je riječ o političkoj situaciji zemalja u regionu, kao i o viđenju na koji način regionalna saradnja može da bude unaprijeđena", naglasio je Klokić.

On je istakao da je osnovna poruka konferencije da regionalna saradnja treba da bude što veća i da se radi na njenom jačanju, jer ona doprinosi stabilnosti svih zemalja u regionu. 

"Samo stabilan region doprinjeće i ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda građana, ne samo u Republici Srpskoj i BiH nego svih zemalja regiona", naglasio je Klokić.

Govoreći o putu BiH ka EU i dodatnim pitanjima koje je BiH dobila, Klokić je istakao da Vlada Republike Srpske već radi na odgovorima na ta pitanja.

"Imamo komunikaciju i sa Direkcijom za evropske integracije, usaglašavamo određena pitanja, identifikujemo ona za koja mislimo da će biti određenih problema. Ono što je bitno istaći, da nakon ovog odgovora tek predstoji pravi posao, jer će tek tada Evropska komisija dati ocjenu spremnosti BiH za članstvo u EU i tek onda počinje pravi posao. Treba naglasiti da Evropski parlament očekuju izbori, koji su u maju naredne godine, i da je zbog toga od strane Evropske komisije, jedan svojevrstan pritisak na BiH, da se do maja naredne godine dobije kandidatski status za BiH", naglasio je Klokić gostujući u Večernjim vijestima ATV-a.

     

 

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм