Konaković: Onako kako nam je najavio Dodik, bacili smo u vodu integraciju u NATO

  • 25.02.2021. 21:24

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na svom Facebook profilu reagovao je na promjenu naziva Komisije za integracije u NATO.

Konaković je naglasio da je Bisera Turković, ministar inostranih poslaova u Savjetu ministara BiH bez grča na licu obavijestila građane da je Komisija za integraciju u NATO postaje Komisija za saradnju sa NATO-om. 

Konaković je istakao da je to upravo onako kako je najavio Dodik i onako kako radi Srbija.

"Ova je žena još jednom iskrena. Bez grča na licu nas obavještava da Komisija za integraciju u NATO postaje Komisija za saradnju sa NATO-om. Onako kako nam je najavio Dodik i onako kako radi Srbija. Godine rada, truda i borbe na političkoj sceni kako bi realizovali ključni cilj, integraciju u NATO, bacili smo u vodu u ovom mandatu i prebacili se na kolosijek saradnje. Jasno je da Dodik neće u NATO, jasno je i da ga je nemoguće natjerati da mijenja mišljenje u ovom trenutku, ali nije jasno zašto opet ovako, bez pogovora, bez barem dignutog glasa, bez kičme i hrabrosti, predstavnici Bošnjaka pristaju da se vraćamo dalje od samog početka. U kojem su paketu kojeg dogovora na to pristali? Tužno je", napisao je Konaković na svom Facebook profilu.