Komšića dočekao hladan tuš u Kanadi: Pozvan kao specijalni gost, Hrvati ga napali

  • 10.03.2020. 08:25

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH već sedam dana boravi u Kanadi gdje je pozvan na Kongres Bošnjaka sjeverne Amerike povodom tzv. Dana nezavisnosti BiH.

Iako značajan Kongres, pretvorio se u debakl kako prenosi Jabuka.tv.

Komšić je pored supruge sa sobom poveo čitavu delegaciju Kanadu. Sa njim su išli dva savjetnika, šef kabineta i obezbjeđenje, a prema nezvaničnim saznanjima, samo hotel je koštao 20.000 kanadskih dolara.

Ono što je takođe zanimljivo, ulaz na akademiju se naplaćivao 50 kanadskih dolara.

Pored Komšića svečanoj Akademiji su prisustvovali i Sven Alkalaj, ambasador BiH pri UN-u i Haris Hrle, bivši ambasador BiH u SAD-u koji se od mandata oprostio skandalom kada je izmislio podršku Vašingtona Komšiću.

Skandal je nastao kada se prisutnima obratio Mostarac Davorin Jurovicki, iseljenik iz BiH i ugledni biznismena u Kanadi.

"Gospodine Predsjedavajući, moram istaći veliku razočaranost iseljeništva sa tzv. građanskom opcijom koju vi bezuspješno zastupate", rekao je Jurovičko i dodao da nije u redu da Hrvatu budu žrtve građanske opcije, a da ostala dva člana predsjedništva zastupaju svoje narode.

Nakon njegovog govora nastao je skandal, kako piše portal Progledajmo.com i kako tvrdi sam Jurovicki.

Komšić ga je kako tvrdi uvrijedio "udarajući mu na porodicu", nakon čega su hrvatski i srpski iseljenici počeli da izlaze, a i sam Komšić je takođe uz pratnju osiguranja napustio dvoranu, nakon čega je program odmah prekinut.

"Na Akademiju su bili pozvani gradonačelnici tri kanadska grada i članovi parlamenta koji, po onome što se ovdje događalo i što su mogli vidjeti, na svu sreći nisu došli", navodi portal.

Тагови: