Jedno od predizbornih obećanja

Komšić: Predložiću zatvaranje kabineta hrvatskog člana Predsjedništva u Mostaru

  • 09.10.2018. 19:53

Nakon što je najavio tužbu protiv Hrvatske zbog izgradnje Peljškog mosta, Željko Komšić poručuje da će predložiti i zatvaranje kabineta hrvatskog člana Predsjedništva u Mostaru. Dragan Čović je u tom gradu provodi dio vremena, a u prostorijama hrvatskog člana razgovarao je i sa brojnim zvaničnicima.  

Komšić poručuje da je jedno od njegovih predizbornih obećanja da prostor iskoristi u druge svrhe.

"Odmah pored rezidencije odlazećeg člana Predsješnistva nalazi se porušena Univerzitetska čitaonica, koju niko nije obnovio poslije rata. Želim vidjeti kakave su mogućnosti da trenutne kancelarije Predsjedništva u Mostaru učinimo zajednički prostorom, Univerziteta u Mostaru", kaže Komšić. 

I u Mostaru s pažnjom prate sve najave koje se mogu čuti ovih dana od novoizabranog člana Predsjedništva. To što su čuli da želi ukinuta i kabinet hrvastkog člana jednima se nije baš svidjelo, dok drugi nisu pretjerano zainteresovani za tu temu.

U četvrtak bi u dijelu Mostara sa većinskim Hrvatskim stanovništvom trebalo da budu održani i protesti zbog izbora Željka Košmića. U potpisu poziva koji kruži društvenim mrežama navodi se Hrvatska omladina. Vrijeme je da reagujemo na ponovno gaženje demokratije i preglasavanje Hrvata, navodi organizator, a u Mostaru kažu da je nabitnije da sve prođe u redu.

"Pa svako ima svoje pravo da iskaže nezadovljstvo. Naravno sve u okviru zakona. Ja mislim da treba da izađemo, a sada šta je tu je, nadam se da će sve proteći u redu", kaže Ivan Nikolić, iz Mostara.

Organizator u pozivu napominje da očekuju opštu mobilizaciju svih organizacija, kako bi iz Mostara kažu otišla dostojastvena poruka u svijet o preglasavanju Hrvata. 

Protestna šetnja najavljena je u 18 h., a okupljanje je planirano kod univerziteta , odakle bi se okupljeni trebali uputiti do kabineta hrvastkog člana, gdje će iskazati nezadovoljstvo. 

Željko Košić treći put je izabran za hrvastkog člana Predsjeništva, nakon što je na prethodnim izborima, pobijedio Dragana Čovića, lidera HDZ-a, koji tvdi da Košmić i ovoga puta izabran glasovima Bošnjaka.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.