Persona non grata

Komšić nepoželjan i u Žepču

  • 30.10.2018. 15:55

Opštinsko vijeće Žepča proglasilo je danas novoizabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića personom non grata.

Klub Hrvata u Opštinskom vijeću Žepča odmah je na početku sjednice za vrijeme odborničkih pitanja i inicijativa podnio inicijativu da Komšić bude proglašen nepoželjnim u ovoj opštini. 

Nakon rasprave, a zatim i glasanja, inicijativa je usvojena sa 15 glasova za, četiri protiv i šest uzdržanih. 

Portal "Kliks" javlja da su za ovu odluku glasali svi odbornici HDZ-a BiH, dva SDP-a su bila protiv, dok je šest odbornika SDA bilo uzdržano, a jedan protiv ove odluke. 

Željko Komšić nije dobrodošao u pet kantona u Federaciji BiH, gdje su Hrvati većina, odnosno u Zapadnohercegovačkom, Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom i Livanjskom kantonu, objavili su ranije zvaničnici pet kantona u otvorenom pismu. 

Komšić je sa oko 200.000, većinom bošnjačkih glasova, na opštim izborima 7. oktobra izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.