Zakazana sjednica

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara danas o Tegeltiji

  • 26.11.2019. 08:30

Sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, a dnevnim redom je predviđeno razmatranje prikladnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Predsjedništvo BiH je na sjednici 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH Staša Košarac je prošle sedmice, kada je izabrano njeno rukovodstvo, kazao novinarima da bi Tegeltija trebao doći i obratiti se članovima Komisije.

Kako je propisano u njenim nadležnostima, Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara BiH, dužni dostaviti kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Savjeta ministara BiH.

Ta komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove prikladnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Domu potvrdu izbora kandidata.

Preporuka Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH nije obavezujuća za Dom.
 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.