Kolić: Solak nema status osumnjičenog

  • 05.05.2020. 19:01

Kadrija Kolić, advokat direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, izjavio je Srni da njegov branjenik nema status osumnjičenog, da nije dao nikakvu izjavu i da nijedno tužilaštvo ne može podići optužnicu protiv njega u vezi sa nabavkom respiratora.

Kolić je rekao da je u medijima izneseno dosta laži o slučaju nabavke respiratora koje je za potrebe zdravstvenog sistema Federacije BiH, a prema odluci Federalne uprave civilne zaštite izvršila kompanija Fikreta Hodžića "Srebrena malina".

On kaže da za demantovanje laži izrečenih o nabavci respiratora treba dosta medijskog prostora da bi javnost shvatila o čemu je riječ.

- Izjave odgovornih iz Agencije za javne nabavke ne stoje. One su politički motivisane - tvrdi Kolić.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, prema naredbi Suda BiH, vrše pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevu, od kojih je jedna u objektu Federalne uprave civilne zaštite na Stupu.

Portparol Sipe Luka Miladinović potvrdio je Srni da se ova aktivnost dovodi u vezu sa nabavkom respiratora, te da će više informacija biti poznato po njenom okončanju.

Tužilaštvo BiH preuzelo je od kantonalnog Tužilaštva predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi uvoza respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM. Predmet je formiran nakon što su mediji objavili da je nabavku 100 respiratora iz Kine izvršila poljoprivredna kompanija "Srebrena malina", koja nije specijalizovana za trgovinu medicinskom opremom.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок