Glasni iz političkog Sarajeva

Ko priziva sukobe u BiH?

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2021. 19:15

Ko o čemu, političko Sarajevo o sukobima u BiH. Prizivaju ih uz sve glasnije zveckanje oružjem. Sve su glasniji i u Republici Srpskoj da od sukoba neće biti ništa, i da niko neće žrtvovati mir. U drugom enitetu bi, ipak, da odmjeravaju snage.

“Ovdje su prevaziđene sankcije. -Kako zaustaviti neke ljude koji vode zemlju u rat? -Trupama u Brčkom, kontrolom granice na Drini. Odmah. Eto kako.- Onaj ko misli da smo mi u slaboj poziciji, prevariće se. Kao što su se prevarili oni koji su dijelili Bosnu, pa napali Bosnu pa dobili batine”, kazao je Haris Silajdžić, bivši minister inostranih poslova BiH i bivši član Predsjedništva BiH.

Dok bivši bošnjački član Predsjedništva govori o borbenoj spremnosti, srpski član Predsjedništva poziva na mir i dijalog. Milorad Dodik poručuje će se za prava Republike Srpske boriti isključivo pravno i politički. 

“To su samo oni zlonamjerni koji pokušavaju da naprave još više zla ovdje, pokušavaju da ispričaju priču o nekom sukobu, o nekom ratu. Niko ovdje ne potencira nikakav sukob rat. Ali očigledno ima nekih koji su izvještavali u periodu kad je bio rat, to im izgleda egzotičnu pa pokušavaju da naprave neku vrstu priče”; rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Egzotčno, sve to, čini se,  izgleda  i Bakiru Izetbegoviću. Lider SDA  spreman je na sukobe. 

“Ako ne želite sukob, morate biti spremni na njega. Ako hoćete da živite morate biti spremni da umirete. Ako hoćete mir morate biti spremni na rat. Ja mislim da su ljudi, ogromna masa njih spremni na sve da ne dopuste da teritorijalno dalje Bosna i Hecegovina dijeli”, kaže Izetbegović. 

Šta o svemu misli, nedavno je, i to pjesmom poručio Milorad Dodik.

Harmonika u Predsjedništvu BiH, značila je, kaže, samo jedno- da ko pjeva zlo ne misli.

“Moja poruka je da nema razloga da ljudi se sikiraju. Da niko ne priziva sukobe. Ko pjeva zlo ne misli. To sam naučio od svojih roditeljai to je naša stara izreka. To je nešto što smo mi smatrali i što je moj odgovor na ovu neku uzavrelu situaciju”, poručio je Dodik.

Cilj rukovodtsva Republike Srpske je vraćanje nadležnosti koje su prenesene na nivo BiH. U toj priči glavnu ulogu ima Narodna skupština Republike Srpske, a ne oružje.


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић