Ko je za Srebrenicu glasao umjesto umrlih u FBiH?

  • 19.11.2020. 09:57

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" traži da nadležni organi, odnosno Tužilaštvo i Centralna izborna komisija BiH, provjere koliko je bilo umrlih osoba na konačnom biračkom spisku za Srebrenicu u gradovima FBiH u kojima se u odsustvu glasalo za ovu opštinu.

U ovoj koaliciji, koja je na lokalnim izborima podržavala zajedničkog srpskog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, tvrde da su na tim biralištima glasali pojedinci umjesto umrlih, ali i druga lica umjesto onih Srebreničana koji su davno odselili iz tih mjesta.

U saopštenju Koalicija "Zajedno za Srebrenicu" navodi da su za više od 500 birača koji su umrli ili odselili iz tih mjesta glasala druga lica.

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Ljiljana Stevanović rekla je juče Srni da u Srebrenici još nisu kompletirani izborni rezultati jer je CIK BiH, zbog žalbi, naložio ponavljanje brojanja glasačkih listića sa biračkih mjesta u osnovnim školama u Potočarima i Srebrenici.

U srebreničkom OIK-u rekli su da je za glasanje u odsustvu za ovu opštinu bilo prijavljeno 1.770 birača, putem pošte 1.425, a na druge načine 33 birača.

Mobilni timovi su omogućili glasanje 28 nepokretnih, slijepih i birača koji su u izolaciji zbog simptoma virusa korona.

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)