Parlament FBiH

Klub Srba prvi put jedinstven 

12:43, 17.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nije podržao izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg budžeta FBiH od 2,413 milijardi KM, a Klub Srba jedinstveno je glasao za ovu odluku jer federalna Vlada nije vodila računa o srpskim povratničkim opštinama, rečeno je dana u ovom klubu.

"Nadamo se da će i u narednom periodu Klub Srba u Parlamentu FBiH djelovati jedinstveno, što nije bio slučaj u prethodnim sazivima ove institucije. To bi bilo od ogromnog značaja za zaštitu nacionalnih interesa srpskog narod u FBiH", kažu u ovom klubu. 

U Klubu podsjećaju da je položaj Srba u FBiH izuzetno težak i navode da samo jedinstvenim nastupom srpskih delegata može biti poboljšan. 

Bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Mile Marčeta rekao jeda je Klub Srba prvi put popunjen, ali i jednistveno glasao što bi moralo da postane praksa kako bi vitalni srpski nacionali interes bio zaštićen. 

"U prethodnim sazivima Doma naroda nije bilo jedinstvenog stava, niti je Klub Srba bio popunjen. Nikada nismo imali zajednički stav, što je urušavalo poziciju srpskog naroda u FBiH koja je, ionako, izuzetno teška", istakao je Marčeta. 

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH juče je održana.