Granična policija BiH 

Kina donirala opremu vrijednu 9.5 miliona KM

  • 13.11.2018. 13:23

Zamjenik direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač i ambasador Kine u BiH Čen Bo potpisali su danas u Sarajevu sertifikat o primopredaji donacije specijalističke opreme za bezbjednosne provjere u vrijednosti oko 9,5 miliona KM.

Donacija opreme realizovana je na osnovu Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Savjeta ministara i Kine koju su ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasador Kine u BiH potpisali polovinom novembra prošle godine, saopšteno je danas iz Granične policije BiH. 

Uz donaciju opreme, koja će pripadnicima Granične policije BiH omogućiti efikasniji rad na terenu, pod pokroviteljstvom Kine biće realizovane obuke policijskih službenika neophodne za efikasnu montažu, korišćenje i održavanje opreme. 

Potpisivanju sertifikata prisustvovali su zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić, šef Odsjeka MIP-a BiH za Aziju i Afriku LJubo Grković, savjetnici ministra finansija i trezora BiH Dado Šarić i Drago Bagarić, predstavnici Ambasade Kine u BiH, a u ime Granične policije pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, kao i načelnici kabineta direktora Radiša Samardžija i Uprave za administraciju Mustafa Ovčina. 
 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)