Reagovanje delegata u Domu naroda

Karamatić: Spasio sam 1,3 miliona KM da ne završe u privatnim džepovima

  • 20.08.2018. 20:18

Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Mario Karamatić izjavio je da niko, osim uskog kruga ljudi, nije znao gdje je nestao novac sa računa Spoljnotrgovinske komore BiH u Beču i da je on spasio 1,3 miliona KM da ne završe u privatnim džepovima.

"Niko, osim uskog kruga ljudi, nije znao gdje je taj novac. Sada bi mi svi trebalo da im aplaudiramo što su oni novac uspjeli pronaći, a nisu ga stigli potrošiti", kaže Karamatić, reagujući na izjavu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović da je Karamatić juče iznio neistine. 

On je ocijenio da bi bilo dobro da Šarović, kako kaže, počne da radi svoj posao, umjesto što hvali Spoljnotrgovinsku komoru BiH i da izvrši nadzor nad zakonitošću rada, jer Komora ni 2014, ni 2015, ni 2016. godine nije predala Ministarstvu spoljne trgovine finansijski izvještaj u zakonskom roku. 

"Ja i dalje stojim iza svojih riječi, a Šarović će imati priliku da svoje tvrdnje obrazloži Kancelariji za reviziju, a ja vjerujem i Tužilaštvu BiH. Činjenica je da sam ja BiH spasio 1,3 miliona KM za koje će se sada znati kako će biti utrošene i neće završiti u džepovima pojedinaca", naglasio je Karamatić. 

Karamatić je ranije potvrdio da je "sa računa STK BiH u Beču nestala većina novca od 1,2 miliona maraka za čije je podizanje predsjedniku Komore Nemanji Vasiću odobrenje dao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović i da o utrošku tih sredstava nema ni traga". 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)