Migrantska kriza

Kantonalna policija će zaustaviti priliv migranata u USK

  • 23.10.2018. 17:00

Policija Unsko-sanskog kantona nastojaće od danas da zaustavi svaki priliv migranata na ovo područje, a sutra bi trebalo da bude poznata nova lokacija prihvatnog centra za migrante u Bihaću, zaključeno je na današnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i Operativne grupe za situaciju sa migrantima u Unsko-sanskom kantonu.

Mektić je nakon sastanka izjavio novinarima da će najkasnije sutra biti poznata lokacija za smještaj migranata na području Bihaća na kojoj će biti smještena sva lica koja trenutno borave po gradskim ulicama, parkovima, ali i privatnom smještaju. 

"Ne možemo im zabraniti slobodno kretanje, ali ćemo ga, iz bezbjednosnih razloga, morati redukovati, kao što je učinjeno i u drugim evropskim zemljama", rekao je Mektić. 

Komesar policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić najavio je da će policija iz bezbjednosnih razloga morati da zaustavi dalji priliv migranata u ovaj kanton. 

"Postavićemo policijske punktove na ulazu u kanton i zaustaviti dalji dolazak ilegalnih migranata. To moramo učiniti, jer bi ulaskom novog broja migranata bila narušena bezbjednosna situacija", rekao je Koričić i dodao da će o ovome obavijestiti sve prevoznike u BiH kako bi prestali prevoziti migrante. 

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) istakli su da će sve biti učinjeno da migranti koji već borave na području kantona, budu adekvatno zbrinuti na novoj smještajnoj lokaciji u Bihaću i da imaju humane uslove.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић