Sarajevo

Kandidati za ministre i njihovi zamjenici pred članovima Komisije

  • 23.12.2019. 11:12

U Sarajevu je počela sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara koja odlučuje o preporukama za imenovanje novih ministara i njihovih zamjenika.

U toku je rasprava, a Komisija bi, nakon toga, trebalo da u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine uputi prijedlog za potvrđivanje ministara i zamjenika ministara, kao i zamjenika predsjedavaućeg Savjeta ministara.

Na pitanja Komisije odgovaraju kandidat za ministra inostranih poslova Bisera Turković, kandidat za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, za ministra finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, za ministra komunikacija i transporta Vojin Mitrović, te kandidat za ministra civilnih poslova Ankica Gudeljević.

Pred Komisijom su danas i kandidat za ministra pravde Јosip Grubeša, kandidat za ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić, te kandidat za ministra odbrane Sifet Podžić.

Јosip Brkić imenovan je za zamjenika ministra spoljnih poslova, Ljiljana Lovrić za zamjenika ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, Siniša Ilić za zamjenika ministra civilnix poslova.

Za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara imenovan je Dževad Mahmutović, za zamjenika ministra pravde Nezir Pivić, za zamjenika ministra odbrane Mijo Krešić i za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić.

Za zamjenike predsjedavajućeg Savjeta ministara imenovani su Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković.

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za danas u 13.30 časova.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija donio je u petak, 20. decembra, odluku o imenovanju osam ministara i devet zamjenika ministara, dok su, kako je rekao, neophodne dodatne provjere za po jednog kandidata za ministra i zamjenika.

On je pojasnio da su neophodne dodatne provjere za Mlađena Božovića, kojeg je predložio za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, te za kandidata za zamjenika ministra bezbjednosti Vladimira Mijatovića.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.