Mijenja politiku

Kako Bisera Turković bira kadrove u MIP-u

  • Извор: АТВ
  • 02.12.2021. 18:45

Bisera Turković suvereno vlada Ministarstvom spoljnih poslova BiH. U tome joj pomažu i kadrovi, koje bira i imenuje onako kako ona misli da treba. U režiji šefice diplomatije BiH je i posljednji transfer Ljube Grkovića na mjesto pomoćnika za bilateralne poslove. Grković se dovodi u blisku vezu sa SDS-om. Da je tako, otkrivaju i naši izvori iz MIP-a koji su, tvrde, od Turkovićeve čuli da se zapošljava kadar SDS-a i da se mijenja politika. Iz SNSD-a poručuju da takvom politikom, nisu iznenađeni.

"Po mojim saznanjima, Mirko Šarović je ovih dana često bio gost u kabinetu Bisere Turković, a danas vidimo i zašto je bio gost. Tako da to me uopšte ne iznenađuje niti razočarava,koliko me razočarava činjenica da isti taj kadar koji je imenovan, prodao vjeru za večeru. To je ono što je žalosno i što uništava Republiku Srpsku upravo ti podobni Srbi koji za svoj lični interes uništavaju interes srpskog naroda", kaže Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Da potvrdi, niti da demnatuje, Mirko Šarović se nije javio na naš poziv. O Ljubi Grkoviću su mediji pisali i prije više od 10 godina. Tada je javnost u Republici Srpskoj šokirala vijest da se kao srpski diplomata u Australiji potpisivao kao efendija. Tada se govorilo i da je Grković u MIP zaposlen zahvaljući Svenu Alkalaju, koji se u svojim govorima kao Ambasdr BiH pri UN-u gotovo uvijek obruši na Republiku Srpsku. Grković je kao predstavnik srpskog naroda, jedan od rijetkih u Ministarstvu Bisere Turković.

"U Ministarstvu inostranih poslova kvota koja pripada srpskom narodu nije zadovoljena pogotovo po pitanju rukovodećih radnih mjesta. To je baš jako istaknuto u ministarstvu spoljnih poslova. Genertalno posmatrajući, trebalo bi uraditi jednu analizu na novou cijelog Savjeta ministara po pitanju kvota sva tri naroda", kaže Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH.

Ljubo Grković bio je prvi šef kabineta Radovana Karadžića. Na jednoj od rukovodećih poziocija u MIP-u je i kadar PDP-a, Branimir Mandić. 



Тагови: