Sastanak Operativne grupe

Migranti da budu smješteni van naseljenog područja VIDEO

  • 24.10.2018. 13:33

Na današnjoj sjednici Operativne grupe je zaključeno da ova grupa kada je u pitanju određivanje privremene lokacije za smještaj migranata zvanično nije upoznata sa aktivnostima koje se vode između IOM-a i privatnih vlasnika nekretnina, te nema informaciju da li je o istom obaviješteno Ministarstvo bezbjednosti, čija je isključiva nadležnost davanje saglasnosti na predloženu lokaciju. 

Na danas održanom sastanku Operativne grupe za koordinisanje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona razmatrana je aktuelna situacija u svim segmentima i konstatovano da je u prethodnom periodu propušteno kvalitetno organizovanje i upravljanje migrantskom krizom što je dovelo do toga da situacija nije zadovoljavajuća, navedeno je na sastanku Operativne grupe.

Jednoglasan stav grupe je da lokacija za privremeni smještaj migranata mora biti van naseljenog područja.

Operativna grupa je izrazila spremnost da se uključi i na raspolaganje stavi sve kapacitete kada je u pitanju logistička i druga pomoć za stavljanje u funkciju privremene lokacije za smještaj migranata nakon što je potvrdi Ministarstvo beubjednosti BiH.

"Zbog trenutne sigurnosne situacije, koju bi dodatni priliv ilegalnih migranata na Unsko-sanskom kantonu, bez mogućnosti njihovog smještanja, dodatno usložio tražimo od Ministarstva bezbjednosti u Bosni i Hercegovini, a u skladu sa dogovorom sa Ministrom bezbjednosti Draganom Mektićem, da zahtijeva od policijskih agencija svih nivoa vlasti da u okviru svojih nadležnosti vrše pojačanu i stalnu kontrolu svih prevoznih sredstava koja idu u pravcu područja Unsko-sanskog kantona te migrante usmjerava u slobodne kapacitete već postojećih prihvatnih centara u BiH", jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka.

Navodi se i da je kantonalna inspekcija u okviru svojih nadležnosti treba da nastavi sa aktivnostima kontrole nelegalnih iznajmljivača smještaja ilegalnim migrantima, a u saradnji sa Odjeljenjem za strance i i pripadnicima MUP-a USK.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova će na osnovu stvorenih pretpostavki raditi na stabilizaciji stanja beubjednosti na području Unsko-sanskog kantona i pri tom poduzimati sve zakonom predviđene mjere i radnje2, navodi se u zaključima sa danas održanog sastanka Operativne grupe za koordinisanje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.