Osuda ratnohuškačke izjave

Izvorna Srpska: Orić se drznuo da Srbima poruči - "Ćeraćemo se još"

  • 11.07.2018. 21:23

Izvorna Srpska najoštrije osuđuje ratnohuškačke izjave ratnog komandanta Armije BiH Nasera Orića, koji je za govornicom Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici otvoreno pozvao na rat za koji kaže da će početi malo brže nego što mnogi vjeruju.

"Pri tom se drznuo i da citira dio čuvene poeme „Ćeraćemo se još“, srpskog akademika Matije Bećkovića, aludirajući na novi rat sa Srbima koji očigledno priželjkuje. Za svaku je osudu i sramotu da čovjek koji je optužen za najteže ratne zločine, za šta postoje mnogobrojni svjedoci i video zapisi, slobodno šeta i drži javne govore po obrazovnim institucijama. I dok zločinac Orić umjesto akademika Bećkovića drži predavanja po fakultetima, predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice“ ponovo se, po već uhodanom scenariju ,oglasila početkom jula kako bi produbila sukobe između Srba i Bošnjaka, te unijela nemir i nesigurnost među Srbe", navodi se u saopštenju Izvorne Srpske. 

U istom tekstu dalje se navodi da je "Subašićeva njemačom tužiocu predala apsurdan spisak sa 22.000 srpskih imena ljudi koje bi, ako se nju pita, trebalo privesti i pozatvarati po njemačkim kazamatima". 

"Na ovaj način Munira Subašić, po ko zna koji put, na najgori mogući način zloupotrebljava svoju poziciju u Udruženju i ulogu žrtve, što nikako ne vodi pomirenju među narodima u BiH, koje je neophodno radi zajedničkog suživota. Da stvar bude gora na tom spisku se ne nalaze samo pripadnici MUP-a i Vojske Republike Srpske, nego čak i oni koji nisu imali nikakve veze sa ratnim dejstvima, od kuvara do čistačica", poručuju iz Izvorne Srpske.

Тагови: