Polavljeno oko 50 hektara

Izlila se rijeka Spreča, nema ugroženih stambenih objekata

  • 06.02.2019. 09:46

Na području naselja Stanić Rijeka i Brijesnica, opština Doboj Istok, izlila se rijeka Spreča i poplavila oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, ali nema ugroženih stambenih objekata, podaci su Civilne zaštite ove opštine.

Poplavljena su poljoprivredna zemljišta na području opštine Gračanica u naseljima Donja Orahovica, Lohinja, Pribava i Stjepan polje.

Prema podacima Operativnog centra Civilne zaštite kantona Tuzla, vodostaj Spreče na mjernom mjestu Karanovac kod Gračanice iznosio je jutros 322 centimetra, dok se kod vodostaja od 300 centimetara primjenjuju mjere odbrane od poplava. 

Iz ovog centra navode da je vodostaj na brani Hidroakumulacionog jezera Modrac jutros u 7.00 časova iznosio 199,72 metra nadmorske visine, dok je tačka prelivanja na 200 metara nadmorske visine. 

Vodostaj Spreče i ovog akumulacionog jezera stagnira u odnosu na jučerašnje mjerenje.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина