Predsjednik SDA

Izetbegović: Solidan dogovor o raspodjeli sredstava

  • 11.04.2020. 16:34

Predsjednik Stranke demokratske akcije /SDA/ Bakir Izetbegović ocijenio je da je postignut solidan dogovor u vezi sa novim kreditnim aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/ prema kojem će Federaciji BiH /FBiH/ pripasti 62 odsto sredstava, a Republici Srpskoj 38, dok će oba entiteta pomoći Brčko distriktu.

"Pomogli smo Savjetu ministara i entitetskim vladama. Nastavićemo dogovor o distribuciji u FBiH, jer kantoni nose veliki dio borbe kada je u pitanju virus korona zbog zdravstva, policije, biroa rada, odnosno ljudi koji će ostati bez posla", rekao je Izetbegović.

On ističe da će taj teret pretežno biti na kantonima, koji će međusobno dogovoriti raspodjelu sredstava u predstojećim danima.

"Podržali smo formiranje `akcionog tijela`, koje će na dnevnoj bazi da se bavi osmišljavanjem mjera i ubrzanim reakcijama", rekao je Izetbegović.

On ističe da će u ovom tijelu biti dva entitetska premijera i predsjedavajući Savjeta ministara, ministar bezbjednosti i ministar spoljne trgovine.

Lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA dogovorili su sa zvaničnicima EU i MMF-a deblokadu 330 miliona evra namijenjenih BiH za borbu protiv korona virusa i posljedica epidemije.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм